مصرف شکلات تخته ای اخیراً در سراسر جهان افزایش یافته است.
شکلات تلخ، به ویژه، به دلیل غلظت بالای کاکائو و اثرات مفید آن بر سلامت انسان در مقایسه با شکلات معمولی یا شیری بسیار محبوب شده است.
علاوه بر این، شکلات شیری به دلیل محتوای قندی که دارد میتواند با اثرات نامطلوبی همراه باشد.
بنابراین، تنها شکلات تلخ، با درصد بالایی از شکلات کادویی قافلانکوه کاکائو، فلاونوئیدها، و تئوبرومین و محتوای قند کم، است.
متفاوت از شکلات شیری یا سایر انواع شکلات، با اثرات ارتقاء سلامت از جمله پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی همراه است.
به طور مشابه، کاکائو اثرات مثبتی بر فشار خون، مقاومت به انسولین و عملکرد عروق دارد. تولید اکسید نیتریک (NO) را افزایش می دهد و اثرات آنتی اکسیدانی دارد.
به عنوان مثال، اکسیداسیون تاخیری کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و مهار اکسیداسیون DNA ناشی از اشعه ماوراء بنفش.
مزایا و معایب مصرف شکلات و کاکائو با توجه به مطالعات in vivo یا in vitro در بخشهای بعدی مورد بحث قرار گرفته است.
4.1. اثرات قلبی عروقی ممکن است به دنبال مصرف منظم غذاها و نوشیدنی های حاوی کاکائو، یک سری اثرات مفید بر روی سیستم قلبی عروقی رخ دهد.
مزایا شامل اثرات شکلات تلخ ایرانی بر فشار خون، مقاومت به انسولین و عملکرد عروقی و پلاکتی است.
پلی فنول ها، فراوان در کاکائو و شکلات تلخ، NO سنتاز اندوتلیال را فعال می کنند.
منجر به تولید می شود که فشار خون شکلات تلخ را با ترویج اتساع عروق کاهش می دهد.
در واقع، پس از مصرف شکلات تلخ، اثرات آن شامل بهبود سرعت موج نبض و شاخص امتیاز آترواسکلروتیک، با شل شدن جداری شریانهای بزرگ و گشاد شدن شریانهای محیطی کوچک و متوسط است.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.